BEHANDLINGER

FJERNELSE AF VISDOMSTAND

Oplever du smerte i visdomstænderne?

En del unge mennesker har problemer med visdomstænderne. Det skyldes, at der ikke er plads til, at de bryder helt frem. Derfor vil de sidde i munden halvt dækket af tandkødet. I sådanne tilfælde kan der komme betændelse omkring visdomstanden – tandkødet hæver og det gør ondt. Hvis det sker flere gange, er det nødvendigt at fjerne visdomstanden.

Hos Amagerbro Tandklinik tilbyder vi fjernelse af visdomstand til gode priser. Vi holder til på Amager – tæt på både Christianshavn og København K.

Hvordan foregår fjernelse af visdomstand?

I overkæben tager fjernelse af visdomstand som regel ikke ret lang tid, da knoglen er meget tynd – og tanden kan forsigtigt skubbes ud. I underkæben er knoglen tykkere, og det kræver ofte lidt mere arbejde at fjerne tanden. Hvis ikke tanden er helt fri af knoglen, skal den opereres ud.

Operationen foregår ved, at der laves et lille snit i tandkødet – det skubbes til side og tanden blotlægges. Det kan være nødvendigt at fjerne en lille smule knogle omkring tanden for at få den fri.

Når tanden opereres ud, bliver der lagt et lille sting, som skal fjernes efter en uge.

Et par gode råd efter visdomstand-fjernelse

  • I en uge skylles munden 2 gange dagligt med klorhexidin. Der må ikke børstes tænder 1 time før eller 1 time efter, da tandpasta ødelægger klorhexidins egenskaber. Klorhexidin desinficerer munden og fjerner 80-90 % af de bakterier, der findes i mundhulen.
  • I de førte dage efter indgrebet kan det være nødvendigt med smertestillende piller. Det kan f.eks. være 600 mg Ibumetin 3 gange dagligt.
  • ​Hav lidt blød kost parat – gerne yoghurt til de første par dage.

Efter en operation i munden er det normalt, at der optræder lidt hævelse. En ispose kan hjælpe, hvis den lægges på umiddelbart efter indgrebet. Lad såret være – pil ikke i det hverken med tungen eller med fingrene. Det skal have ro – så heler det hurtigere.

Hvad koster det at få fjernet en visdomstand?

Du kan se prisen på fjernelse af visdomstænder under priser. Du er altid velkommen til at kontakte din tandlæge, hvis du har spørgsmål til operationen.

AMAGERBRO TANDKLINIK​

​Amagerbrogade 18

2300 København S

Tlf.: 32 54 85 02

receptionen@amagerbro-tandklinik.dk

ÅBNINGSTIDER

Man:

Tir:

Ons:

Tor:

Fre:

08:00 – 16:00

08:00 – 16:00

08:00 – 17:00

08:00 – 16:00

08:00 – 15:00​

FIND OS HER

fb

​© 2020 Amagerbro Tandklinik