BEHANDLINGER

Tandkrone og tandbro

Professionelle tandbehandlinger

Har du brug for at få fremstillet en krone eller en bro. På Amagerbro Tandklinik på Amager kan vi hjælpe dig med krone og bro-behandling i høj kvalitet til en god pris. Vores klinik er beliggende på Amagerbrogade - ikke langt fra København K og Christianshavn.

Ved fremstilling af tandkroner og tandbroer kræver det flere besøg hos tandlægen.

Hvornår skal man have en tandkrone?

Hvis en tand er knækket eller stærkt destrueret, har den brug for en krone for at kunne fungere optimalt i munden. En tandkrone er i princippet en ”skal”, der sidder udenom tanden. Kronen beskytter tanden, så den ikke knækker idet den udøver en form for tøndebåndseffekt.

Når en tandlæge skal lave en tandkrone, kræver det, at der bores på tanden, så den får en keglestubform. Når tanden er tilpasset i den rigtige facon, tages der et aftryk.

Det er en tandtekniker, der laver kronen ud fra tandlægens aftryk af tanden. Tandteknikeren sørger for at kronens funktion og udseende bliver lige så god som en helt naturlig og intakt tand. En tandkrone kan laves i guld eller i et tandfarvet materiale – bl.a. porcelæn.

Hvornår skal man have en tandbro?

Hvis man har mistet en eller flere tænder, kan den/de ofte erstattes af en bro. En tandbro kan ikke tages ud af munden, men fungerer som dine egne tænder. Når tandlægen laver en tandbro, bores der på en eller flere af de tænder, der på begge sider støder op til det område, hvor der mangler en eller flere tænder. Tænderne på begge sider af den/de manglende tænder fungerer som bropiller og holder således broen fast.

Tandlægen borer på tænderne, så de får den førnævnte ”keglestubform” – samtidigt med, at bropillerne skal være indbyrdes parallelle. Derefter tages aftryk, som sendes til en tandtekniker. Et godt råd er at bruge en bestemt type tandtråd, der kaldes ”superfloss” til at holde sin bro ren med.

Hvad koster en tandkrone/tandbro?

Du kan se priserne på en tandkrone eller tandbro under priser. Du er også altid mere end velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål til nogle af vores behandlinger. Vi glæder os til at hjælpe dig.​

AMAGERBRO TANDKLINIK​

​Amagerbrogade 18

2300 København S

Tlf.: 32 54 85 02

receptionen@amagerbro-tandklinik.dk

ÅBNINGSTIDER

Man:

Tir:

Ons:

Tor:

Fre:

08:00 – 16:00

08:00 – 16:00

08:00 – 17:00

08:00 – 16:00

08:00 – 15:00​

FIND OS HER

fb

​© 2020 Amagerbro Tandklinik